Sirovina za ovo vino dolazi sa tri različita mikrolokaliteta Hercegovine. Pažljivo izabrani lokaliteti, način uzgoja i posebna i jedinstvena tehnologija njegove proizvodnje, kao i dugogodišnje bavljenje ovom sortom, svrstavaju naše vino u sam vrh hercegovačkih Žilavki. To potvrđuju i ocjene mnogobrojnih domaćih i inostranih enologa i degustatora.

PREPORUKA ZA SERVIRANJE:
Magiju koju pružaju arome ovog vina postićete rashlađujući je na 12 stepeni i posluživanjem u čašama tipičnim za vrhunska bijela vina.

VINO I HRANA:
Žilavka nepogrešivo leži uz hercegovačke specijalitete širokog spektra od predjela od pršuta i sira, preko ribljih specijaliteta i čorbi od kojih izdvajamo jela od šarana, soma i posebno pastrmke,dimljenih riba,  jela sa roštilja, neizostavnih hercegovačkih specijaliteta ispod sača, svih vrsta jela sa gljivama, maslinama pa čak i jelima sa roštilja, i sl.

Fantastično ide uz hercegovački koziji sir, sireve iz ulja, mlade sireve, kajmak i ostale gastronomske specijalitete hercegovine.