Opis proizvoda

Larcéra Vermentino – MANDRAROSSA

1.900 рсд

Zemlja porekla: Italija
Količina: 0,75 L

Категорије: ,

Опис

Grožđe se presuje nakon uklanjanja peteljki i ohladi na 8°C; dobijeni mošt se dekantuje oko 36 sati, a zatim se dodaju kvasci. Fermentacija se odvija na temperaturi od 10-12°C. Odležavanje 6 meseci u čeličnim posudama na niskoj temperaturi da bi se sačuvale arome i mirisi.
Vino je slamnato-žute boje, sa aromom koja ima veoma ekspresivan mirisni profil: note poljskog cveća, slame, lista paradajza, savršeno integrisane sa tipičnijim notama voća i cveća. Za nepce je svež, čvrst sa velikom kiselinom i istovremeno zadivljujući zahvaljujući određenom nivou mekoće. Dobar završetak, čist i uporan.
Temperatura serviranja 9-11 °C
Najbolje služiti uz:
Predjela od ribe i morskih plodova; timbales i jela od testenine sa povrćem.

Scroll to top