Месец: април 2015.

Vinarija Andjelić


Okupan suncem najjužnijeg dela vinske ceste Hercegovine, vinski podrum porodice Anđelić nalazi se na obali reke Trebišnjice, nadomak srednjevjekovnog grada Mičevca. Više od jednog veka, porodica Andjelić se bavi uzgojem vinove loze i preradom grožđa. U stvaranju vina i danas učestvuju isključivo članovi ove porodice, koji svojim stalnim usavršavanjem i nadasve ljubavlju postižu visok kvalitet svih vina. Vinski podrum Anđelić svoju proizvodnju širi i povećava iz godine u godinu. U ovom podrumu nastaje šest vrsta vina: Žilavka Anđelić, Vranac Anđelić, Lira, Žirado, Tribun i Mičevac barrique. Sirovina za sva vina potiču iz Trebinjskog vinogorja, izuzev dela žilavke koji dolazi iz okoline Čitluka i Domanovića.

Vinarija Castello di Buttrio


Castello di Buttrio je predivno zdanje koje se prostire istočnim brdima regije Friuli, sa čarobnim pogledom na snežne Alpe i toplo Jadransko more. Ovaj zamak otkriva jedan nesvakidasnji vinski svet. Vinska tradicija na ovim brdima datira iz davnih vremena. Glavni cilj vlasnice Alessandre Felluge je bio da nauči i izvuče najbolje iz bogatog nasleđa istorijskih vinograda. Mnoge vinske parcele su zasađene davnih godina i stalna je težnja da se to nasleđe očuva i poboljša. Danas Castello di Buttrio čini 26 hektara vinograda koji se razlažu po brdima iz kojih izranja impresivan zamak. Etikete po kojima je ova vinarija prepoznatljiva su: Mon Blanc, Ribolla Gialla, Chardonnay, Fruliano, Sauvignon, Messire, Torre Buttria, Mon Rouge, Refosco, Merlot, Uve Carate, Pignolo, Mille e una Botte.

Vinarija Vecchia Torre


Vecchia Torre vinarija se nalazi u Leveranu, oblast Terra d’Arneo, u severo-zapadnom delu Salenta, Apulia. Kulturno bogadstvo ove zemlje je povezano sa geografskim karakteristikama i raznovrsnim okruženjem. Osnovno obeležje ove vinarije je vinska strast koja kombinuje tradiciju i inovaciju, umetnost i nauku. Poštujući zemlju i pružajući joj stalnu negu, cilj je da se uzgajaju kvalitetne sorte grožđa i da se proizvede vino izuzetne slasti. Svojstveni su po proizvodnji: Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera, Trebbiano, Bombino, Malvasia, Vermentino, Chardonnay.

Scroll to top